Kosár

Az Ön kosara üres

Adja hozzá a somavedic-et, és javítson az életminőségén :)

A vásárlás folytatása

Szabad gyökök

Szabad gyökök

Az oxidatív stressz a szervezetben lévő antioxidánsok szabadgyökének egyensúlyhiányából eredhet. A szervezet sejtjei a normál anyagcsere-folyamatok során szabad gyököket termelnek. A sejtek azonban antioxidánsokat is termelnek, amelyek semlegesítik a szabad gyököket. Általában az antioxidánsok és a szabad gyökök közötti egyensúlyt a szervezet önmaga tartja fenn.

Számos tényező azonban a szabad gyökök túlsúlyát idézheti elő, és oxidatív stresszt okozhat. A legfontosabb tényezők a következők:

 • étkezés,
 • az életmód,
 • bizonyos kedvezőtlen körülmények,
 • a környezeti tényezők, például a környezetszennyezés, az elektromágneses sugárzás stb.

A kontrollálatlan oxidatív stressz felgyorsíthatja az öregedési folyamatot, és hozzájárulhat különböző kedvezőtlen állapotok kialakulásához.

Az oxidatív stressz hatásai

Az oxidatív stressz hatásai változók és nem mindig károsak. Például a fizikai aktivitásból származó oxidatív stressz jótékony szabályozó hatással lehet a szervezetre.

Az enyhe oxidatív stressz megvédheti a szervezetet a fertőzésektől és a betegségektől is. Egy 2015-ös tanulmányban a kutatók megállapították, hogy az egerekben az oxidatív stressz csökkentette a melanomák terjedését.

A hosszú távú oxidatív stressz azonban károsítja a szervezet sejtjeit, fehérjéit és DNS-ét. Ez hozzájárulhat az öregedéshez, és jelentősen befolyásolhatja a különböző nemkívánatos állapotok kialakulását.

Az oxidatív stresszel összefüggő állapotok

Fontos megjegyezni, hogy a szervezetnek egyaránt szüksége van a szabad gyökökre és az antioxidánsokra. Bármelyiknek a feleslege vagy hiánya egészségügyi problémákhoz vezet.

Az életmód és a táplálkozás összetevői, amelyek segíthetnek abban, hogy csökkentsük a szervezetet érő oxidatív stresszt:

 • kiegyensúlyozott, egészséges, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend,
 • a feldolgozott élelmiszerek, különösen a magas cukor- és zsírtartalmúak fogyasztásának korlátozása,
 • rendszeres testmozgás,
 • a dohányzás mellőzése,
 • a stressz korlátozása,
 • a szennyezés és a káros vegyi anyagok elleni védekezés.

Az egészséges testsúly fenntartása segít az oxidatív stressz elleni küzdelemben. Egy 2015-ös szisztematikus áttekintés szerint a felesleges zsírsejtek gyulladáskeltő anyagokat termelnek, ami a gyulladásos folyamatok és a szabadgyökképződés fokozódását okozza az immunsejtekben.

Kapcsolódó modellek

 • Amber
  Amber
  Normál ár
  €1.994
  Akciós ár
  €1.994
  Normál ár
  Egységár
  per 
  Elfogyott
  A Somavedic Amber a legújabb modellünk, amely négyszer erősebb, mint a legkelendőbb Uran. Négyszer erősebb, mint az Uran, annak minden előnyével és tulajdonságával együt...